"Mooi rood is niet lelijk"

Boek van journaliste Paula Kragten over menstruatie
Paula verzamelde ruim 25 jaar informatie over het wereldwijde menstruatietaboe met het idee er een boek over te maken. Het werd in eerste instantie een online magazine: Period! Met in het eerste jaar elke dag een nieuw artikel, gewoon om te laten zien hoe kleurrijk het onderwerp is. Een jaar na de lancering was ook de Engelstalige editie een feit. En nu is er dan ook een boek. ‘Mooi rood is niet lelijk’ belicht de tragische, komische en mooie kanten van een onderwerp dat écht meer aandacht verdient.

Wat is eigenlijk een normale menstruatie?

We menstrueren tegenwoordig zo’n vijfhonderd keer per vrouwenleven. Dat is tien keer vaker dan in de Middeleeuwen. Waarom eigenlijk? Is al dat gemenstrueer wel gezond? 

Hoe kan het trouwens dat ‘het’ nog altijd zo’n ongemakkelijk gespreksonderwerp is? Alsof je met je nagels over het schoolbord krast als je erover begint. Wordt het geen tijd voor trots in plaats van schaamte? 

We weten inmiddels exact waar het fenomeen voor dient en hoe het biologisch allemaal werkt. Of toch niet, want wat is eigenlijk een normale menstruatie? Wanneer is het ‘code rood’ en moet je wél naar de (huis)arts? 

Het antwoord op vragen waarvan je niet wist dat je ze had

‘Mooi rood is niet lelijk’ geeft antwoord op vragen waarvan je niet wist dat je ze had. Hoeveel maandverbanden en tampons gooi je bijvoorbeeld weg in je leven? En waarom is bloed in tamponcommercials altijd blauw? 

Verschenen bij Splint Media B.V. Prijs € 22,95 euro. ISBN 978-90-82417746.

Contact

Copyright ©2017 Zus & Zorg Powered by FiloLabs