Voor iedereen een passende sport!

Je wil sporten, maar weet niet wat je nou eigenlijk moet doen?
Bewegen is goed voor je gezondheid en dat weet eigenlijk iedereen wel. Echter vaak heb je het zo druk, dat je er niet aan moet denken om te sporten. Maar misschien ben jij wel die persoon, die wel wil sporten, maar gewoon niet weet wat je nou eigenlijk moet doen. En hoeveel moet je dan eigenlijk bewegen om aan een gezonde leefstijl te voldoen? 

Hoe leef je gezond?

Om gezond te blijven moet je goed voor je lichaam zorgen. Maar wat kun je doen om gezond te leven? Eet gezond, maar niet teveel en rook niet. Drink voldoende water, want water zuivert je lichaam. Maar goed voor je lichaam zorgen heeft niet alleen te maken met gezond eten en drinken. Het is ook heel belangrijk om voldoende te bewegen.

Iedere dag 30 minuten intensief bewegen houd je lichaam gezond. Maar dat is nog niet alles wat je kunt doen om gezond te leven, want dagelijkse stress heeft een grote uitwerking op je gezondheid en kan zelfs leiden tot een burn-out. Het is daarom ook belangrijk om te praten over de dingen die je bezighouden. 

Diverse manieren van bewegen

Bewegen kun je op veel verschillende manieren. Je kunt naar de sportschool en daar bepaalde programma’s volgen, maar je kunt ook zelfstandig buiten bewegen. Hieronder vind je een aantal interessante vormen van intensief bewegen.

Zumba

Zumba is een Latijns-Amerikaanse dansfitness. Met Zumba werk je aan een betere conditie, verbrand je vet en worden je spieren sterker. Ondanks dat je snelle beweging maakt en zeer intensief bezig bent, is Zumba toch ontspannend. Want dans en muziek zijn goed voor je geestelijke balans en daarnaast verbetert het je lichaamshouding. 

Cardiofitness of krachttraining

Als je gaat fitnessen dan is het belangrijk dat je een trainingsprogramma volgt die goed aansluit bij je behoefte en je doelstelling. Dus heb je als doel dat je wilt afvallen dan kun je het beste kiezen voor cardiofitness. In de sportschool kan een personal coach samen met jou een programma samenstellen.

Hardlopen

Hardlopen is niet alleen leuk, maar het is ook nog eens gezond voor je. Je wordt er sowieso slanker van en je voelt je een stuk fitter. Hardlopen vereist enige kennis, alle begin is moeilijk en zomaar beginnen met  hardlopen is eigenlijk onverantwoord. 

Maar een hardloopcursus kan je enorm op weg helpen. Ook het dragen van goede hardloopschoenen is van groot belang, je kunt aardig wat blessures voorkomen met een goede schoen.

Fietsen

Ook fietsen is goed voor je gezondheid. Je spieren blijven soepel, je gewicht op peil en het houdt je bloedvaten schoon. Maar het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Fietsen houdt je hersenen langer jong door de actieve lichaamsbeweging.

Welke sport past bij jou?

Niet iedere sport is voor iedereen geschikt. Kijk eens goed om je heen wat je leuk vindt, maar vraag daarbij ook jezelf af of deze sport geschikt is voor je. Want het is zo zonde als je een duur abonnement hebt afgesloten en dure sportkleding hebt gekocht, als blijkt dat je het toch niet leuk vindt. 

Contact

Copyright ©2017 Zus & Zorg Powered by FiloLabs