Waar een gezond lichaam nog meer goed voor is.

Een gezondere levensstijl er op na houden en geld besparen. 
Mensen die voldoende bewegen, gezond eten en een goed gewicht hebben, voelen zich fit. Maar er zijn nog meer voordelen. Je spaart namelijk geld uit. Door minder te eten, niet te roken en weinig te drinken geven verzekeraars bijvoorbeeld vaak een lagere premie. Wij hebben op een rijtje gezet wat dit kan betekenen voor jou.

Check je boodschappenlijst

Mensen die voldoende bewegen hebben vaak een betere weerstand. Ook gezond eten draagt hieraan bij.  Hierdoor ben je minder snel ziek waardoor je minder snel onnodige kosten hoeft te maken bij je huisarts of aan zelfzorgmiddelen zoals neusspray, paracetamol, hoestpastilles etc.

Ook kun je fors besparen op je boodschappen. Minder drinken scheelt al snel een heleboel geld. Daarnaast  kan je veel suikerhoudende producten beter laten staan zoals gebak, bonbons en frisdrank.

In plaats van vlees kunnen er regelmatig peulvruchten op het menu staan. Dit is gezond en een goede bron van eiwitten. Tel de kosten van deze producten bij elkaar op en zie meteen wat je kan besparen.

Gezond lijf en een lage premie

Veel Nederlanders zijn  van mening dat mensen  die veel roken en drinken en hier vervolgens een ongezonde leefstijl op na houden, meer zorgpremie zouden moeten betalen. Bij  veel verzekeringen is dit soort premiedifferentiatie al langere tijd een feit. 

Zo kunnen niet-rokers bijvoorbeeld een aantrekkelijke korting krijgen op een overlijdensrisicoverzekering waardoor de maandelijkse premie een stuk lager kan uitvallen. 

Nu vergt het stoppen met roken soms meer energie dan je boodschappenlijst aanpassen. Wil je echt besparen op dit soort maandelijkse vasten lasten, maak dan een goed plan wat je wil bereiken en hoe je hier naartoe gaat werken.

Let op de alledaagse dingen

Het kost weinig moeite om iedere dag 30 minuten te bewegen. Er zijn vaak creatieve oplossingen te bedenken. Je kunt ochtendgymnastiek volgen op tv, met de fiets naar je werk gaan of  lopend naar de winkel. Sporten is geen must om gezond te blijven, in beweging zijn wel. Hoe meer je op een dag beweegt hoe beter maar het minimum is een half uurtje per dag.

Heb je zittend werk? Probeer dan ieder uur even op te staan en wat te bewegen, de trap te lopen of even wat simpele  rek- en strek oefeningen te doen. Mensen ervaren minder spanning als zij regelmatig bewegen of sporten. Ontspannen zijn bevordert de nachtrust en verhoogt de weerstand. Daarnaast is het belangrijk op je voeding te letten. Eet meer groente en fruit en minder vet en suiker. 

Geld besparen en een gezondere levensstijl er op na houden. Wij denken dat dit voor iedereen een win-win situatie is. Zet daarom je excuses om niet te bewegen aan de kant en begin vandaag nog je leven op een meer gezonde manier te leven voor jezelf en je portemonnee!

Contact

Copyright ©2017 Zus & Zorg Powered by FiloLabs